De Kapoenen

 

Kapoenen
     
Leeftijd : 6 tot 8 jaar
Afdelingsfiguurtje : Rupsje Ribbel
Afdelingskleur : Paars
Werking : van 14u tot 18u
     
     

 

De allerjongste leden van onze chirogroep zijn de Kapoenen (6-8 jaar). Ze worden ook weleens pinkels, sloebers, petoeten of pagadders genoemd en op nationaal vlak zijn zij de Ribbels

De Kapoenen houden van fantaseren en dat wordt geintegreerd in de spelen. Ze dompelen zich samen met de leiding onder in de wereld van trollen en heksen, prinsen en prinsessen en andere sprookjesachtige figuren. Omdat de Kapoenen nog heel individueel ingesteld zijn, is het voor deze groep belangrijk om te leren in groep te spelen en samen ervaringen op te doen. Die spelen zijn nooit te ingewikkeld, maar wel concreet en fantasierijk. Knutselen, lachen, spelen, schattentochten, koekjes bakken, er is niets wat de ribbels niet aankunnen (met een beetje hulp van hun leiding).

Ook op kamp zijn de jongste Chiroleden welkom om samen te ravotten in de bossen en 's avonds in slaap te vallen na een verhaaltje van de leiding en dit voor de volle tien dagen!

 

Afdelingsfiguurtje Rupsje Ribbel

Rupsje Ribbel bestaat al sinds 1986. Hij is daarmee de oudste van alle afdelingsfiguurtjes. Ribbel kwam tot leven in de Dubbelpunt van oktober dat jaar, om reclame te maken voor het nieuwe Speelclubboek en voor een T-shirt met zijn gezicht op. Voorlopig was hij de enige vertegenwoordiger van alle speelclubbers. Omdat veel groepen hun speelclubafdeling splitsen, kwam er in 1997 een afdelingsfiguurtje bij voor de 9-10-jarigen: Mazzel.

Elk jaar in mei houden Ribbel en Mazzel een groot verjaardagsfeest, ook al worden ze stiekem geen jaartje ouder. Die twee afdelingsfiguurtjes houden van een groot feest en hebben graag dat de ribbels en speelclubbers met hen meevieren. Daarom zetten we hen ook eens extra in de verf in het Dubbelpuntartikel van mei, waar je kunt lezen hoe je hen samen met je leden kunt vieren!

 


Afdelingsfiguurtje Kapoenen