De Speelclub

 

Speelclub
     
Leeftijd : 8 tot 10 jaar
Afdelingsfiguurtje : Flupje Mazzel
Afdelingskleur : Geel
Werking : van 14u tot 18u
     
     

 

Klein, maar niet meer de kleinsten: de speelclub (8-9 jaar). Sommige Chirogroepen hebben geen ribbels, daar zijn de speelclubbers de 6- tot 9-jarigen.

Speelclubbers houden van spelen, zo simpel is dat! Ze ontdekken de wereld en zijn onnoemelijk nieuwsgierig. Ze dollen en rennen door het bos, verkleden zich en kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken eropuit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Ze worden ook al wat mondiger: de leiding zal het geweten hebben! Bij de speelclub leren kinderen al wat meer samen spelen. Vriendschappen (en kliekjes!) ontstaan, banden worden gesmeed

 

Afdelingsfiguurtje Flupje Mazzel

Omdat veel groepen hun speelclubafdeling splitsen, kwam er in 1997 een afdelingsfiguurtje bij voor de 9-10-jarigen: Mazzel. Voluit heet hij Flupje Mazzel. Mazzel werd voorgesteld in Joepla, een Dubbelpuntbijlage voor de jongste afdelingen. In 2008 kreeg hij een nieuwe look naar aanleiding van 75 jaar Chiro.

Voor wie geen ribbels heeft: Mazzel is de mascotte voor àlle speelclubbers! Elk jaar in mei houden Ribbel en Mazzel een groot verjaardagsfeest, ook al worden ze stiekem geen jaartje ouder. De twee afdelingsfiguurtjes houden van een groot feest en hebben graag dat de ribbels en speelclubbers met hen meevieren. Daarom zetten we hen ook eens extra in de verf in het Dubbelpuntartikel van mei, waar je kunt lezen hoe je hen samen met je leden kunt vieren!

 


Afdelingsfiguurtje Speelclub