Volwassen Begeleider(s) alias VeeBee alias VB


 "De VeeBee in het kraaiennest van het Chiroschip!"

 De VB zit hoog en droog in het kraaiennest, hij of zij vaart altijd dezelfde koers als de groep (die onderaan op het dek druk bezig is om het schip varende te houden) maar zal die koers nooit bepalen. De leidingsmensen zijn verantwoordelijk voor het stuur en de zeilen, zij maken uit in welke richting hun schip vaart en zij nemen de VB op al hun tochten mee. De VB heeft dan ook vertrouwen in de bemanning en gelooft in de tocht die hun schip maakt.

Hoewel de VB dus integraal deel uitmaakt van de bemanning en heel goed weet waar de hele crew mee bezig is, staat hij of zij toch een beetje buiten de ploeg. Terwijl iedereen druk over en weer loopt op het dek, staat hij of zij een beetje op afstand toe te kijken. Iedereen weet dan ook dat zij in het kraaiennest terecht kunnen als ze eventjes willen wegvluchten van de drukte beneden en dat zij in het kraaiennest dan eventjes weer op hun positieven kunnen komen.

Natuurlijk heeft ook de kraaiennestpersoon taken! De VB houdt een oogje in’t zeil en ziet vanuit het kraaiennest heel wat zaken die de bemanning beneden niet zo direct opmerkt. Zij hebben immers genoeg werk en zijn vaak zo druk in de weer dat ze bepaalde dingen over het hoofd zien of niet zien aankomen.

Alleen al omdat degene in het kraaiennest een speciaal plaatsje heeft, heeft hij of zij als enige de mogelijkheid om bepaalde dingen te zien. De interessante informatie moet doorgegeven worden aan de bemanning, zodat zij er dan rekening mee kunnen houden bij het bepalen van hun koers. Als er bijvoorbeeld een eiland, een storm of piraten in aantocht zijn, zal de Vb de ploeg dadelijk op de hoogte brengen. Zij kunnen dan, als ze willen, de koers bijstellen of het stuur omdraaien. De VB zal echter nooit zelf naar beneden komen om het roer over te nemen. Vol vertrouwen vaart de VB dan ook mee in de richting die de bemanning heeft bepaald!

Onze VB

2016 2017 VeeBee ElsDellafaille
Naam :  Els Dellafaille 
Mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
GSM : 0479/81.75.83
     
     
     
     
Een VB-vriendje of vriendinnetje, dat wenste Kurt zichzelf in het boekje van het kamp. En even later stonden daar ineens twee lieve leiding met engelenoogjes voor mijn neus: of ik dat VB-vriendinnetje niet wilde zijn :-)... . Ze wisten al dat mijn chirohart heel graag 'ja!' wilde zeggen, maar mijn verstand moest nog even checken bij de agenda en het gezin, en de 'ja' bleef 'JA'.

Ik zal me even voorstellen: ik ben Els Dellafaille, de mama van Wout Dillen, die al van zijn zes jaar naar Chiro Bloemendaal gaat, en nu een rakwi is. Voor zij die regelmatig aan de chiro staan en er geen gezicht op kunnen plakken: ik ben diegene die regelmatig Wout komt halen met de hond, die magere windhond ☺. Ik ben samen met David (Dewio voor de vrienden) en woon in de Thuretstraat. Ik ben een geboren Schotenaar, en zat als jong meisje bij Chiro Don Bosco, om daarna over te schakelen naar meisjeschiro St. Filippus. In mijn puberjaren heb ik even 'gebrost' van de chiro, en werd monitor op speelpleinen 'den Horst'. Op 18-jarige leeftijd vroeg Filippus om leidster te worden en dat bleef ik gedurende vier jaar, waarvan één jaar hoofdleidster. Daar is mijn liefde voor de chiro nog groter geworden, het waren super-jaren! Als VB wil ik er zijn voor de leiding als het nodig is, met raad en daad, én voor de ouders een aanspreekpunt, samen met Kurt die al heeft bewezen dat hij een top-vb is. En om allemaal samen de kinderen geweldige chirodagen te kunnen geven, die eeuwig in het geheugen gegrift staan. Want daar gaat het toch over in de chiro!

Groetjes,
Els