Volwassen Begeleider(s) alias VeeBee alias VB


 "De VeeBee in het kraaiennest van het Chiroschip!"

 De VB zit hoog en droog in het kraaiennest, hij of zij vaart altijd dezelfde koers als de groep (die onderaan op het dek druk bezig is om het schip varende te houden) maar zal die koers nooit bepalen. De leidingsmensen zijn verantwoordelijk voor het stuur en de zeilen, zij maken uit in welke richting hun schip vaart en zij nemen de VB op al hun tochten mee. De VB heeft dan ook vertrouwen in de bemanning en gelooft in de tocht die hun schip maakt.

Hoewel de VB dus integraal deel uitmaakt van de bemanning en heel goed weet waar de hele crew mee bezig is, staat hij of zij toch een beetje buiten de ploeg. Terwijl iedereen druk over en weer loopt op het dek, staat hij of zij een beetje op afstand toe te kijken. Iedereen weet dan ook dat zij in het kraaiennest terecht kunnen als ze eventjes willen wegvluchten van de drukte beneden en dat zij in het kraaiennest dan eventjes weer op hun positieven kunnen komen.

Natuurlijk heeft ook de kraaiennestpersoon taken! De VB houdt een oogje in’t zeil en ziet vanuit het kraaiennest heel wat zaken die de bemanning beneden niet zo direct opmerkt. Zij hebben immers genoeg werk en zijn vaak zo druk in de weer dat ze bepaalde dingen over het hoofd zien of niet zien aankomen.

Alleen al omdat degene in het kraaiennest een speciaal plaatsje heeft, heeft hij of zij als enige de mogelijkheid om bepaalde dingen te zien. De interessante informatie moet doorgegeven worden aan de bemanning, zodat zij er dan rekening mee kunnen houden bij het bepalen van hun koers. Als er bijvoorbeeld een eiland, een storm of piraten in aantocht zijn, zal de Vb de ploeg dadelijk op de hoogte brengen. Zij kunnen dan, als ze willen, de koers bijstellen of het stuur omdraaien. De VB zal echter nooit zelf naar beneden komen om het roer over te nemen. Vol vertrouwen vaart de VB dan ook mee in de richting die de bemanning heeft bepaald!

Onze VeeBee's

 

2018 2019 veebee greet
   Naam  :  Greet
   Mail  : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   GSM  : 0484 14 35 64
     
     
     
     

Hallo iedereen,

Ik ben Greet, mama van Charlotte (nu een speelclubje). Ik zal vanaf dit jaar Steven versterken als veebee.

Ik ben geboren en getogen in Schoten en heb hier ook vele chirojaren doorgebracht.

De eerste 6 jaren in ons eigen Bloemendaal en vanaf Tito tem leiding in Chiro Antoontje op de deuzeld.

Onze fantastische leidingsploeg werkt zich elk jaar uit de naad om onze kindjes elke zondag een topdag te bezorgen en ik zal er mee voor zorgen dat ze dit kunnen blijven doen. Zowel op administratief als organisatorisch vlak alsook een extra steun om hun grieven te ventileren. Samen met hen en mijn mede veebee wil ik er een super jaar van maken.

Groetjes
Greet

 

 

   Naam  :  Steven Horemans
   Mail  : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   GSM  : 0496/07.44.21
     
     
     
     

Hallo chiro fans.

Ik ben sinds vorig jaar VeeBee. Al mijn chiro tijd bracht ik door in onze chiro Bloemendaal. Eerst als lid en daarna 4 jaar als leiding. Sinds mijn dochter erbij is, sta ik terug mee op de barricaden. Bij het verbouwen van de lokalen, het feestweekend, het chirokamp,….als ik kon, was ik er. Om jullie kindjes fantastische zondagen, weekenden en kampen te bezorgen draait de leiding constant overuren. Door mij te engageren als veebee hoop ik nog een steentje meer bij te dragen en de werkdruk bij de leiding een beetje te verminderen door ze te steunen in de praktische beslommeringen. Samen met de hele ploeg maken we er uiteraard weer een geweldig jaar van zodat uw kinderen u zondagavond kunnen bombarderen met de plezantste en meest heroïsche verhalen over hun chiro belevenissen.

Steven