Verzekering

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje

Samenkomen met kinderen en jongeren houdt onvermijdelijk risico’s in. Enthousiast spelen, op tocht gaan en jezelf amuseren in groep zijn zaken die een goede verzekering meer dan noodzakelijk maken.
Hoewel we er continu over waken dat onze activiteiten op een veilige manier georganiseerd worden, kan het toch wel eens gebeuren dat er tijdens een Chiro-activiteit iets misloopt.

Een ongeluk is snel gebeurd en hier zijn we op voorbereid: niet alleen beschikken we over een uitgebreide voorraad EHBO-materiaal, ook zullen we niet twijfelen om een arts in te schakelen. De veiligheid van onze leden gaat daarbij steeds voorop.

 

En hoe zit het dan met de verzekeringen van mijn kind(eren)?

Wanneer de medische fiche van uw kind is ingevuld en het bedrag gestort is op onze rekening gaat de verzekering in.

Al onze leden zijn verzekerd bij Chiro Nationaal voor onze activiteiten. Niet alleen op zondag, maar ook tijdens de activiteiten daarbuiten (een afdelingsweekend, het CKW, Kamp, ...). Ook tijdens de verplaatsing van en naar de Chiro, ben je verzekerd.

 

Wat houdt deze verzekering in?

Niet alles is te verzekeren! Dikwijls worden verantwoordelijkheden onterecht doorgeschoven naar de Chiroleiding.
Voor zaken waar ouders normaal aansprakelijk gesteld worden, zal gewoonlijk dezelfde verantwoordelijkheid gelden, al gebeurden die zaken in Chiroverband.

Waarvoor ben je in de Chiro verzekerd?paparassen

1. De Burgerlijke Aansprakelijkheid
2. Ongevallenverzekering
3. Overlijden en blijvende invaliditeit
4. Materiële schade

Persoonlijke bezittingen van je kind (kleren, rugzak, fiets, enzovoort) zijn niet verzekerd door de Chiropolis.

Als je je auto gebruikt voor de Chiro, is dat op eigen verantwoordelijkheid. De schade berokkend aan ‘een derde’ is ten laste van je eigen autoverzekering. Eigen schade door eigen fout is volledig voor jou. Daarom vragen we uitdrukkelijk je auto nooit door anderen te laten besturen. Het is mogelijk om een tijdelijke autoverzekering te nemen.

 

Meer info over verzekeringen vind je op 'Chiro Nationaal bij Verzekeringen'

Meer specifieke informatie vind je in de chirobrochure 'VAST en verZEKERing'

 

ongevallenWat met ongevallen en pijntjes?

Moest er tijdens een zondag toch iets gebeuren, met een lichamelijk letsel als gevolg, aarzel dan niet een verzekeringspapier te vragen aan de leiding. Dit bestaat uit twee delen, een beschrijving van het ongeval, dat vul je zelf in en een medisch getuigschrift, in te vullen door de dokter.

Dit document bezorg je aan de leiding.

Wij vullen dan onze gegevens in en sturen het op naar de verzekering. Zorg altijd dat u een medisch attest bij de ongevalsaangifte toevoegt. Want een ongevalaangifte zonder medisch attest is niet geldig en zal niet aan de verzekering overgemaakt worden.