Voor nieuwe leden

Voor nieuwe leden

Welkom bij onze chiro!

De belangrijkste dag van de week is zondag want… dan komen wij samen met onze gezellige bende van ±90 leden om elke week opnieuw keitoffe avonturen te beleven samen met de 14 leidsters en leiders!

De chiro is ravotten, spelen, buiten zijn… chiro is elke week weer een dolle activiteit, van denderende pleinspelen en grootse groepsspelen, over zompige beektochten en verrassende zoektochten, naar luidkeelse zangstondes, creatieve expressies, weekends en zelfs een kamp. En dat allemaal vrijwillig georganiseerd en gecoördineerd door de leiding en onze volwassen begeleiding!

De leden worden opgedeeld volgens leeftijd in afdelingen maar er zijn genoeg momenten tijdens het jaar waarbij we met zen allen samenspelen, meer info hier

Waar is onze chiro

Onze activiteiten vinden plaats aan/in de buurt van onze lokalen aan de Jozef Jennesstraat 66 in Schoten, je komt via het doodlopend weggetje uit op ons veld met daarachter het lokaal.

Ik kom voor de eerste keer, wat moet ik doen?

  1. Lees hieronder hoe een chirozondag bij ons in zijn werk gaat of kijk op de pagina Zondagen
  2. Kom om 13:45 naar de chiro en spreek iemand aan van de leiding zij zullen je verder helpen

Je kan je kind registreren aan de tafel bij leiders Tisse en Jannes zij zullen je wat meer informatie geven en vragen beantwoorden. Je moet dan even je contactgegevens laten noteren zodat wij je eventueel kunnen contacteren moest dat nodig zijn en zodat je kind verzekerd is.

Hoe ziet een zondagnamiddag bij Chiro Bloemendaal eruit?

Vanaf kwart voor twee wacht de leiding de leden aan de chirolokalen op. Probeer als ouder er dus voor te zorgen dat uw kinderen er niet te vroeg zijn, maar wel tussen kwart voor twee en twee uur.

De oudste 3 groepen (tito’s, keti’s en aspi’s) zijn verplicht om het Chiro-uniform te dragen. Dit draagt bij tot het groepsgevoel. De andere groepen mogen het uniform dragen, maar dit is niet verplicht. De jongste 2 groepen (kapoenen en speelclubs) dragen een oranje sjaaltje dat te verkrijgen is op de chiro. De rakwi’s dragen verplicht het uniform vanaf de herfstvakantie, hiervoor hebben jullie nog tijd om jullie uniform te kopen in de Banier of (voor het T-shirt en de trui van onze eigen chiro) op de chiro. 

Let er vooral op dat jullie kinderen in de winter voldoende warm aangekleed zijn! Bij droog weer proberen wij zoveel mogelijk buiten te spelen. Een warme jas, muts, handschoenen en waterdichte schoenen zijn zeker geen overbodige luxe in de winterse kou!

Een zondagmiddag start stipt om 14u (op sommige zondagen begint de Chiro vroeger, dit wordt dan tijdig meegedeeld via het programmaboekje) met een openingsformatie. We verzamelen dan met z′n allen en vormen een carré, elke afdeling heeft hier zijn eigen plaatsje.
Hier worden de uniformen gecontroleerd, zingen we de vlaggengroet, vieren we de jarigen en nieuwe kinderen, en delen we de belangrijkste mededelingen mee. Daarna wordt er met al de afdelingen samen een groot openingsspel gespeeld!

Dan gaat elke afdeling met hun leiding zijn eigen weg om een keitoffe zondagnamiddag te beleven.
Iedere afdeling heeft een eigen lokaal waar het warm en droog is en waar spullen kunnen achtergelaten worden.
De georganiseerde activiteiten lopen zeer sterk uiteen van knutselen tot pleinspelen, van kampen bouwen tot eetspelletjes, van zoektochten tot modderspelen, …, en kunnen doorgaan op ons terrein, op het speelplein, in het bos, …
Samen met je afdeling beleef je 1001 avonturen. Onze spelletjeslijst is eindeloos! Soms actief en hevig, dan weer iets rustiger, maar altijd ontzettend leuk. Er wordt natuurlijk ook altijd rekening gehouden met de leeftijd van elke afdeling. Wat er elke week gepland is, vinden jullie in het programmaboekje. Hierin wordt per afdeling beschreven wat je elke week gaat doen. Als je iets moet meebrengen, als je (bijvoorbeeld voor een kookzondag) een centje moet meenemen of als je verkleed moet komen staat dat ook in het programma van je afdeling.

Soms willen we al eens op verplaatsing spelen. Om niet te veel tijd te verliezen vragen we de oudere groepen daarom soms om met de fiets te komen. Dit wordt ook in het programmaboekje en via whatsapp etc. meegedeeld. Hierdoor zijn we veel sneller ter plaatse en hebben we dus meer tijd om ons bezig te houden met het spel. De oudste groepen kunnen soms nog verder weg gaan, voor bijvoorbeeld een stadsspel. Dan kan de leiding via het programmaboekje vragen om een buskaart of BuzzyPas mee te nemen.

Rond 16h is het dan vieruurtjes tijd en kan er iets gegeten en/of gedronken worden.
Leden brengen zelf een vieruurtje (koekje, drankje …) mee. 
Als een jarige trakteert word er tijdens het vieruurtje tijd gemaakt om hem te vieren !

Als je geen drank bij hebt kan je een blikje frisdrank kopen bij de leiding aan een schappelijke prijs van €1 voor frisdrank. Dit doe je best aan het begin van het vieruurtje.
Uiteraard kan er ook de hele middag door water van de kraan gedronken worden.

Na deze korte pauze hervatten we de activiteiten.

Om iets voor 18h (voor de jongste groepen) en 19h (voor de oudste groepen) worden er vaak nog belangrijke papiertjes of brieven uitgedeeld voor de komende weken en zit ook deze keitoffe chirozondag er weer op… 

Met de leidingsploeg zwaaien we dan de leden uit totdat iedereen met zijn fiets is vertrokken of is opgepikt met de auto. We vragen de ouders van de jongste leden (kapoenen en speelclubs) om hun kinderen op te komen halen. Als ze uitzonderlijk met iemand anders mee naar huis mogen, of met bijvoorbeeld een oudere broer of zus alleen naar huis mogen wandelen of fietsen, vragen we om dit aan de afdelingsleiding te melden aan het begin van de chirozondag.

Tijdens de blok en de examens van de leiding in juni wordt er avondchiro op zaterdag gegeven. We komen dan samen om vijf uur, we spelen in afdeling, eten samen rond zes uur, en de dag eindigt voor iedereen om acht uur. Voor het eten brengen jullie twee euro mee. De exacte data van de avondchiro’s kunnen van jaar tot jaar verschillen, maar daar weet het programmaboekje weer raad op. Door deze avondchiro’s kan de chirowerking ook tijdens de examenmaanden doorgaan, en hebben de leiding en de oudere leden nog een hele zondag om te studeren.

Tijdens de andere examenperiodes kunnen de oudste groepen avondchiro’s organiseren per afdeling. De info hierover komt ook in het programmaboekje.

Na de chirozondag is het weer aftellen naar de volgende geweldige zondag! Tot dan!

Overtuigd?

Dan zien we je graag volgende zondag!